top


De Rottige Meente is een schitterend natuurgebied, een karakteristiek en uniek wetland met nationale waarde. Van oorsprong een oude veenpolder en onderdeel van de zuidelijkste gemeente in Friesland: Weststellingwerf.

Tal van culturele gezelschappen vinden in dit waterrijke gebied de inspiratie en de locatie voor hun kunst: cultuur in de Rottige Meente.nl.
top

Programma CultuurindeRottigeMeente.nl 2011

Deze website geeft een overzicht van culturele activiteiten in de Rottige Meente. De Rottige Meente is een schitterend natuurgebied, een karakteristiek en uniek wetland met nationale waarde. Van oorsprong een oude veenpolder en nu onderdeel van de zuidelijkste gemeente in Friesland: Weststellingwerf. Tal van culturele gezelschappen vinden in dit waterrijke gebied de inspiratie en de locatie voor hun kunst: cultuur in de Rottige Meente.nl.In 2011 zal het zeer bekende Opera Spanga dat al tientallen jaren actief is in Spanga een nieuwe operaproductie presenteren. Opera Spanga zal de nieuwe productie voor 2011 presenteren in de maand juni 2011.

Opera Nijetrijne bouwt in augustus 2011 in de Rottige Meente haar openluchttheater op voor het elfde jaar. Een voorstelling op locatie die zich laat inspireren door de natuur van de moerasbossen met open vlaktes en weilanden aan het rustieke water van de Scheene.Producties van Opera Spanga en Opera Nijetrijne die gehouden worden op bijzondere plaatsen, een combinatie van kunst en cultuur en natuur. Voorstellingen die opgaan in de prachtige natuur van dit gebied. Het uitstekende culturele programma in het hart van dit schitterende natuurgebied is een bezoek meer dan waard aan de Rottige Meente in 2011!

© Gemeente Weststellingwerf
© foto's Opera Spanga D. vd Wal, M. vd Velde, foto's L.vd Broek, J. de Vries, archief gem. Weststellingwerf.
Terug naar home